| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
debelenenni

|
Tarih: Pzr 20.04.2008 12:54 Mesaj konusu: |
|
|
beğendiğine sevindim , krosları açayım biraz daha diğer kayıtlarada benzer yöntem ile düzenliyeyim , yardımların için saolasın... Üzerlerine vokal eklendiğinde tekrardan rahatsız ederim kolay gelsin... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
moodyspace

|
|
| Başa dön |
|
 |
Me_ThuS "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pts 28.04.2008 10:11 Mesaj konusu: |
|
|
Davul sample larını değiştirip daha gerçekçi tınlayan bir sample kütüphanesi kullansan daha iyi olabilir. Tabiki her zamanki sıkıntı tuşeler. _________________ Mustafa-I\'m just a soul...
Satılık Joemeek Jm27 Condenser,Nady Rack Compressor\\Gate
http://www.turkrock.com/ftopic85191.html |
|
| Başa dön |
|
 |
chromatickey

Kayıt: Dec 12, 2006 Mesajlar: 195 Nerden: Graveyard Mountain Home
|
Tarih: Pts 28.04.2008 19:15 Mesaj konusu: |
|
|
2. şarkıda çoştuğu bölümde tam bir hamam karmaşası var gibi. Bir yerlerde reverb gereğinden fazla kullanılmış gibi. _________________ Çalışmalarım...
www.myspace.com/emrechrom |
|
| Başa dön |
|
 |
moodyspace

|
Tarih: Sal 29.04.2008 2:32 Mesaj konusu: |
|
|
Davul konusu bir sorun evet ama bir gitarist olarak besteyi daha çok belli etmesi amacıyla kullanıyorum sadece,tuşelerle uğraşmıyorum o kadar...Grup olarak alıncak kayıtta davulcu ilgileneceği için o kısımla...
chromatickey tam olarak farkedemedim bahsettiğin noktayı gitar tonuyla ilgili bir karmaşa mı var?
Bu arada vakit ayırdığınız için teşekkürler arkadaşlar _________________ www.myspace.com/abhorrentface |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Sal 29.04.2008 23:39 Mesaj konusu: |
|
|
http://rapidshare.de/files/39267558/Track_1.mp3.html
basçı arkadaş ile yaptığımız bir çalışma. yakın bir zamanda bir davulcu bulduk, vokal ve sözlerimiz de hazır, rötuşları yapıp adam gibi ekipman mikrofonlayıp kaydedeceğiz umarım bu aralar. klavyeci arıyoruz bu arada d:
Biraz amele usülü bir kayıt aldık, gerekli donanımımız bulunmadığı için gitarları ve basları direkt olarak processorlerden küçültücü ile laptopun mikrofon girişine girdik. Gitarların biraz cılız ve ham gelmesi bu sebepten. İşin frekans analizi gibi çok teknik detaylarından anlamadığım ve kendim kayıt almak konusunda cidden hiçbir tecrübem olmadığı için soundu oluştururken, kayıtları mikslerken ve davulları ayarlarken kulağımdan başka bişey kullanamadım. Lead kanalının leveli biraz fazla kaçmış, onu görmezden gelin. Eminim burda kayıt konusunda çok tecrübeli arkadaşlar vardır, bu konuda tavsiyelerinizi - görüşlerinizi bekliyorum.
Gitarları kaydederken 44khz kayıt aldığımızda arkada garip bulanık bir hiss soundu oluşuyordu. Özellikle tizleri açınca bu hiss daha çok belli oluyordu. Ne yapsam bunu engelleyemedim. Gt-6'nın çıkışı sanıyorum 22khz, clipping distortiondan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüp kayıt kalitesini 22khz ye indirdim. Hiss yokoldu, tabi biraz definition'dan yedi öyle yapmam. Daha sonra 22khz'de gitar ve basları miksleyip, 44khz davulu üstüne attık.
Ekipman:
Ibanez Uv777 - Boss gt-6
Jackson c5a - zoom 3000b
editing kısmını cooledit'te hallettik.
davulları ise guitarpro ile yazıp fruityloops'da sampleladık. _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
chromatickey

Kayıt: Dec 12, 2006 Mesajlar: 195 Nerden: Graveyard Mountain Home
|
Tarih: Çrş 30.04.2008 12:29 Mesaj konusu: |
|
|
| moodyspace demiş ki: | Davul konusu bir sorun evet ama bir gitarist olarak besteyi daha çok belli etmesi amacıyla kullanıyorum sadece,tuşelerle uğraşmıyorum o kadar...Grup olarak alıncak kayıtta davulcu ilgileneceği için o kısımla...
chromatickey tam olarak farkedemedim bahsettiğin noktayı gitar tonuyla ilgili bir karmaşa mı var?
Bu arada vakit ayırdığınız için teşekkürler arkadaşlar |
0:18 de başlayan bölümden bahsediyordum. Çok rahatsız edici değil ama sanki reverb e boğulmuş gibi. _________________ Çalışmalarım...
www.myspace.com/emrechrom |
|
| Başa dön |
|
 |
berratt

|
|
| Başa dön |
|
 |
DawnUnder

|
|
| Başa dön |
|
 |
synthore

|
|
| Başa dön |
|
 |
synthore

|
Tarih: Çrş 02.07.2008 11:16 Mesaj konusu: |
|
|
son msglerde rapide atılanların hepsi kalkmış sanırım benim yolladıklarımda dinlenmeden silinecek :S |
|
| Başa dön |
|
 |
debelenenni

|
Tarih: Prş 03.07.2008 0:44 Mesaj konusu: |
|
|
ben dinledim hysteriayı dinledim addictive drum seslerini nasıl kullandığını merak ettim. açıkçası şarkının orjinalini bilmiyorum ama bateri sesleri ya vuruşlardan ya da davulun şarkının kendi yazılımından biraz garip geldi. zile hep aynı "tıs" diye vuruyor yani ...
bundan başka gitar sesleri boğuk geliyor benim çıkışlardan davula reverb vermişsin ama gitar buna göre başka bir yerde gibi olmuş , vokalde daha başka bir yerde gibi duyuluyor...
ve genel olarak ses dengeleri arasında da çok fark var bence... |
|
| Başa dön |
|
 |
synthore

|
Tarih: Sal 08.07.2008 20:37 Mesaj konusu: |
|
|
| debelenenni demiş ki: | ben dinledim hysteriayı dinledim addictive drum seslerini nasıl kullandığını merak ettim. açıkçası şarkının orjinalini bilmiyorum ama bateri sesleri ya vuruşlardan ya da davulun şarkının kendi yazılımından biraz garip geldi. zile hep aynı "tıs" diye vuruyor yani ...
bundan başka gitar sesleri boğuk geliyor benim çıkışlardan davula reverb vermişsin ama gitar buna göre başka bir yerde gibi olmuş , vokalde daha başka bir yerde gibi duyuluyor...
ve genel olarak ses dengeleri arasında da çok fark var bence... | teşekkürler önce dinlediğin için
vokal olayı muse daki gibi dist falan eklendi sese
tıs olayında katılıyorum cidden
ama musedan dinleyip yorum yapabilirsen bi de sevinirim |
|
| Başa dön |
|
 |
debelenenni

|
Tarih: Pzr 10.08.2008 11:50 Mesaj konusu: |
|
|
http://www.herkesdinlesin.com/sonatok
adresindeki ilk şarkı; eski versiyonuna göre reverb ayarları ile oynadım , tek reverb kanalı kullandım. Gitar kanalına wave's in s-imager'ını uyguladım . Audiomixdown haline ozone uyguladım... diğer kayıtlara göre gitar sesini diğer enstrumanlara daha çok karıştırmaya çalıştım özellikle bu açıdan değerlendirebilirseniz sevinirim..
Diğer kullandığım program ve ekipmanları yazmıştım ama tekrar etmek gerekirse ; Cubase sx3, creative ses kartı , jackson gitar , boss mt-2 pedal ve amplitube metal, davullar addictive drums , basslar hardcore bass , flut sesi : Miroslav Philharmonik CE , çello sesi : Garritan Gofriller Cello , pad : atmosphere |
|
| Başa dön |
|
 |
|