Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Turistlere Yapılan Saygısızlık
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Turistlere Yapılan Saygısızlık
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BypAnThEr

MesajTarih: Prş 23.12.2004 18:49    Mesaj konusu: Turistlere Yapılan Saygısızlık Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşla Dün Haberlerde Turistlere Yapılan Saygısızlığı İzledim. Taksiciler Turistlere Öğlen Vaktinde Hem Gece Tarifesi Hemde Yurtdışı Tarifesi Açıyormuş. Turistlerde Taksimetrede Yurt Dışı Yazısını Görüyor ve Normal Olduğunu Zannediyormuş. Mesela Taksimden Eminönü 5.000.000 Milyon Yazacağına 15.000.000 Milyon Yazıyor. Bir Haber Ekibide Bunu Öğrenince Hemen Taksimden Bir Turist Kılığında Taksiye Biniyor. Taksici El Hızlılığıyla Taksimetreyi Hem Gece Tarifesine Hemde Yurt Dışı Tarifesine Açıyor. Nasıl Bir Ayarlama Yapıyorlarsa Very Happy Taksici Turist Arkadaşları (Haber Ekibini) Boğazda Bir Yemek Salonuna Bırakıyor. Haber Ekibi Ne Kadar Tuttuğunu Sorduğunda Taksici Fiyatı Söylüyor ve Haber Ekibi 20.000.000 Milyon Para Veriyor. Taksici Bozuk Para Olmadığını Görünce Bir De Üstüne Üstlük Turistlere (Haber Ekibi) Küfür Ediyor. Haber Ekibi Gerçek Kimliğini Açıklayınca Taksici Bir Anda Şok Olmuş Durumda Taksimetreyi Yanlış Açmışım Elim Kaymış Diyerek Olaydan Süzülmeye Çalışıyor ve Haber Ekibinden Normalde Taksimetrede Yazan Fiyatın Yarısını Haber Ekibine Veriyor. Arkadaşlar Böyle Bir Haksızlık Sizce Turistlere Yapılır Mı ? Ondan Sonra Turizm Yavaşladı Turistler Gelmiyor Derler.
İşte Sonucu . . . . . . . .
-Aytac-

MesajTarih: Prş 23.12.2004 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu taksici iktisadi insan "homo ekonomikus" açısından doğru yapmış olmakla beraber homo socius açısından yanlış yapmıştır. Very Happy

Şaka bir yana İstanbul'daki taksicilerin bir kısmı (genelleme olmasın) gerçekten böyle adilikler yapıyor.Ben de ekim ayında falan bilmediğim bir semte taksiyle gittim, bayağı da yüklü para ödedim.Meğer şerefsiz bilmediğimi anlayıp uzun yoldan götürmüş beni Smile Arkadaşlardan öğrendik.

Valla bilmiyorum tek sorun bu da değil.Bir kere taksiler eski şahinler hala.Ne klima var, ne rahat.Bacaklarım bile sığmıyor arkaya oturunca.Yani siz "insan" taşıyorsunuz, mal değil.Belki ticari iş yapıyorsunuz ama temel amacınız topluma hizmet.Ben bunları esefle kınıyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MorHatuN
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 23.12.2004 18:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ee turist deyince akla gelen tek şey kazıklamak falan filan.....
DoDo

MesajTarih: Prş 23.12.2004 19:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçi eskisi gibi kazıklanamıyorlar ama yinede ülkemize döviz getiren ülkemizi tanıtan ziyaretçilerin bir kısmı kazık yemiş halde ayrılıyor ülkeden.Kendi elleriyle altın yumurtlayan kazı kesiyorlar.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
MorHatuN

MesajTarih: Prş 23.12.2004 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dodo kesinlikle katılıyorum altın yumurtlayan kazı kesiyorlar evet.. sen onu niye kazıklıyorsun ki değil mi yani... işte kazıklananlar gelmez bir sene sonra nereye kadar devam eder acaba ?Smile
DoDo

MesajTarih: Prş 23.12.2004 19:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçi sadece yabancı değil yerli turistlerde kazıklanıyor.Tatilimi Bodrumda geçiriyorum orada otelde çalışan arkadaşlarım yabancı turistlerin gruplarla 15 günlük yaptıkları tam pansyon tarifesine yerli turist sadece 1 hafta kalabiliyor.Sonra turizimciler ağlamaya başlıyor yok hiç iş yapamıyoruz satışlar durdu cart curt.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
MorHatuN

MesajTarih: Prş 23.12.2004 19:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet evet kesinlikle kendi vatandaşlarımız tatil yapamazken onlar çok makul bir fiyata yapıyorlar..
ka

MesajTarih: Cum 24.12.2004 1:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu ülkede turist lafı etmeyin lütfen....
sadece meta olarak karşılıkları var diye saygımız var..gerisi boş..
Başa dön
darthseth

MesajTarih: Cum 24.12.2004 2:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Here is Turkey kardeş.
DPRM_PES_ARTIK

MesajTarih: Cum 24.12.2004 4:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bİr keresinde çok sinirliydim...turistin bir bana dogru bakıp geliyordu....bende herifin yüzüne "ne bakıyon la tarragım" diye bagırdım...bu saygısılık mı sizce? ama çok sinirliydim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Teshkilattan

MesajTarih: Cum 24.12.2004 5:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok evladım(ben güzin apla) o saygısızlık değil düpe düz bir başkaldırıdır...evet bu turistler banada öle bakıyorlar ...sanki ilk defa benim gibi birini görüyorlar...bu arada saygısızlık yapılırmı güzelim turist kıjlarımıza hepsini çok ama çok seviyorum uzunboylu hatun görüyoruz onların sayesinde bıktım ulen makilerden...
DARK-LORD

MesajTarih: Cum 24.12.2004 11:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elbette yanlış ama heryerde malesef böyle.Paris gece 12 den sonra metro yok mecburen taksiye biniyorsunuz sizin o 5 milyon diyip 15 milyon aldığı dediğiniz mesafeye adamlar 40 milyon alıyor. Taksici milleti çok namussuz herifler işin hinliğine kaçıyorlar hepsi.Gideceğin mesafeyi bile sorun yapıyorlar
Cornflakegirl

MesajTarih: Cum 24.12.2004 12:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önümüzdeki haftadan itibaren kapalı çarşıya geçicem turist rehberliği yapmak için evet kazıklama vs.. hertürlü şey oluyor olmuyor değil hatta birçok kez şahit oldum ama bu sadece bizim
ülkemizde olan bir olay değil birçok yerde böyle yapılıyor olağan fiyatından daha pahalı satıyorlar bir ürünü..
Ayrıca o satıcılar aynı şeyleri sadece yabancılar değil kendi ırkından gelen insanlarada yapıyor ...Oyüzden insanlara yapılan saygısızlık diyelim buna Wink
AntiFa

MesajTarih: Cum 24.12.2004 15:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet kazik atiyorlar hemde nasil...ama böyle yapinca kendilerine atiyorlar kazigi..benim burda tanidigim bir cok kisi türkiyeden geldikten sonra..yok len türkiye mi allah korusun..diyorlar..güzel yer ama kazik yemekden basimizi alamiyoruz diyorlar..haklilarda..yani aslinda o kazik atanlar..kendilerine mezar kaziyorlar..müsteri kayip ediyorlar..neyse en cok oha dedigim birseyi anlatim..anlanyadaydik..4-5 sene önce mi neydi..gece geziyoruz böyle limanda..herifin biri hadi hece gemi turu var..15 dak. sora kalkio fln dedi..ii fiyati kac dedik..adam bize dedi..5 milyon...sora iki dak sora arkamizdan turistler geldi..heriflere dedi..40 milyon Shocked ..oha yani..ancak bu kadar abartilir..
yada baska bir sefer kardesimle carsida geziyoruz...almanca konusarak ama..sonra kardesim bu mahazaya giriyor..herif bizi alman sandi.bildimiz dandik bi pantalona gitti 100 milyon dedi..sora babam geldi..hadfi gidiyoruz dedi..adam mi sasdi kaldi..aa abla siz türkmüssünüz pantalon 50 milyon olur dedi.. Shocked ...hadi kaziga devam...
MorHatuN

MesajTarih: Cum 24.12.2004 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

başka şey yapmıyoruz zaten .. bırakın turistleri kendi vatandaşlarımızı bile kazıklıyoruz.. nasıl bir yerde yaşıyorum ben ya.. herkes birbirinin kuyusunu kazmak için çalışıyor.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
-Aytac-

MesajTarih: Cum 24.12.2004 20:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cornflakegirl demiş ki:
Önümüzdeki haftadan itibaren kapalı çarşıya geçicem turist rehberliği yapmak için evet kazıklama vs.. hertürlü şey oluyor olmuyor değil hatta birçok kez şahit oldum ama bu sadece bizim
ülkemizde olan bir olay değil birçok yerde böyle yapılıyor olağan fiyatından daha pahalı satıyorlar bir ürünü..
Ayrıca o satıcılar aynı şeyleri sadece yabancılar değil kendi ırkından gelen insanlarada yapıyor ...Oyüzden insanlara yapılan saygısızlık diyelim buna Wink

Kapalıçarşı da ne iğrenç bir yerdir her gün okula giderken görmek zorunda kalıyorum.Ya nesini seviyorlar anlamış değilim.Kuyumcularla dolu uyduruk bir yer.Rus dolu be Razz Özellikle Mahmutpaşa çıkışı yok mu ne pis yerdir orası...
Başa dön
dread_locks

MesajTarih: Cmt 25.12.2004 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turistlere yapılan kazıklamadan çok kapkaç ve gasp olayları benim sinirlerimi bozan.. Geçen yaz bodrumda yaşlı bir turistin çantasının çalındığına tanık olmuştum.. Aynı günün akşamı son model bi motosiklet çalındı arkasından sahibi olduğuna kanaat getirdiğim turist arkadaş yabancı uyruklu bişeyler çığırdı ve ben anlamadım.....
Başa dön
MorHatuN

MesajTarih: Cmt 25.12.2004 20:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

diyorum ya bırakın tursiti biz kazıklanıyoruz...
morvesuni

MesajTarih: Cmt 25.12.2004 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

önce turist olrakak geliorlar ve daha sonra yasalarımızdaki boşluklardan yararlanıp kıyı kesimlerden arazi alıp.. bizi azınlığa düşürmeye çalışan bi grup tımbıl..
ka

MesajTarih: Cmt 25.12.2004 21:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

morvesuni demiş ki:
önce turist olrakak geliorlar ve daha sonra yasalarımızdaki boşluklardan yararlanıp kıyı kesimlerden arazi alıp.. bizi azınlığa düşürmeye çalışan bi grup tımbıl..

hükümet o açıkları kendi yaratıyor...kapitalist dünya burası..adamlar yasal olarak varolanı gerçekleştiriyor.
buna sebep olna ve tımbıl denilmesi gereken bizimkiler...=)
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız