Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Turistlere Yapılan Saygısızlık
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Turistlere Yapılan Saygısızlık
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DoDo

MesajTarih: Sal 22.04.2008 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forum Fukarası olmamak için düşünerek yazmalıyız...Amaç ona buna laf sokmak olmamalı fikrini güzelce sölersin beğenen alıntı yapıp tebrik eder beğenmeyen bence böyle değilde şöyle olmalı der devam eder tartışma yaratmak yersiz..ha ben bu hataya çok düşüyorum

Ana konuya gelince ; turist bir ülkeni her şeyi bence...turist gelir döviz bırakır ama önemli olan bıraktıkları değil yanında götürecekleridir...Turist para değil dünyaya açılan bir kapı dünyayı dolaşan kervanda bir yolcudur bence...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
marzaleka

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 4:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herhalde hiçbirimiz türkiyeye gelen bir turistin,ülkesine döndükten sonra arkadaşarına kazıklandığını anlatmasını istemeyiz,değil mi?
gunsnroses

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 12:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DoDo demiş ki:
Forum Fukarası olmamak için düşünerek yazmalıyız...Amaç ona buna laf sokmak olmamalı fikrini güzelce sölersin beğenen alıntı yapıp tebrik eder beğenmeyen bence böyle değilde şöyle olmalı der devam eder tartışma yaratmak yersiz..ha ben bu hataya çok düşüyorum

Ana konuya gelince ; turist bir ülkeni her şeyi bence...turist gelir döviz bırakır ama önemli olan bıraktıkları değil yanında götürecekleridir...Turist para değil dünyaya açılan bir kapı dünyayı dolaşan kervanda bir yolcudur bence...

şu sözlerin altına imzamı atarım; Arrow turist gelir döviz bırakır ama önemli olan bıraktıkları değil yanında götürecekleridir... Arrow Turist para değil dünyaya açılan bir kapı dünyayı dolaşan kervanda bir yolcudur bence...

lakin bunu dodo nickli şahıstan duymak beni şaşırttı doğrusu

sormazlarmı adama Question
3 gün önce ne yazdın, şimdi ne yazıyorsun?
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

'yanlış bir cümle kurdum ama şimdi yaptığım hatanın farkına vardım' diyorsan şapka çıkarıyorum sana
ve hatta ayağa kalkıp alkışlıyorum
denoktabenokta

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 16:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aksuvar demiş ki:
gorona_arxebo demiş ki:
bence para gözüyle bakılmalı

neden... Question

Neden mi?

O adam benim kara kaşıma (ya da senin), bu ülkenin taşına toprağına gelmiyor! Ucuzluğa geliyor, evinde yiyemediği ekmeği, sucuğu burada beş paraya yemeğe geliyor!

Madem para gözüyle bakılmayacak babasının oteli olan beleş yedirsin, beleş içirsin, beleş yatırsın!
aksuvar

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kusura bakma ama bana turizmi öğretme denoktabenokta...
denoktabenokta

MesajTarih: Çrş 23.04.2008 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sende bana öğretme istersen aksuvar...
14 yaşından beri turizmin içindeyim, 21 yaşındayım...
Okulunu okudum, pratiğini yıllardır yapmaktayım...

Buraya gelen turist '' Ben bir gece arkadaşlarımla dışarı çıkıp pizza yesem, burada kaldığımdan daha çok masraf ederim'' dedi...
Bunu diyen müşteri ise 2006 yılında avrupanın en iyi tatil köyü seçilen otelin müşterisi!
İşte böyle sevgili aksuvar kardeşim...
DoDo

MesajTarih: Prş 24.04.2008 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siteden turiste ‘saygı’ çağrısı!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından başlatılan “Konuklarımıza Saygı” kampanyası devam ediyor. Kampanya çerçevesinde hazırlanan afiş ve broşürler, esnafa dağıtıldı. Turizmde ticarethanelerden kaynaklanan sorunların çözülebilmesi, turistin ilçenin her tarafında rahatsız edilmeden ve alışverişe zorlanmadan dolaşabilmesini sağlayacak güvenli ve huzurlu alışveriş ortamı oluşturmak için başlatılan kampanya için bir de internet sitesi oluşturuldu. “www.konuklarimizasaygi.com” adlı sitede, kampanya için hazırlanan broşürün içeriğine yer veriliyor. İsteyenler, kampanya broşürünü indirebilme fırsatını da buluyorlar. Ayrıca site üzerinden görüş ve öneriler de iletilebiliyor.

KAMPANYA MESAJLARI

İnternet sitesinde, Alanya’da faaliyet gösteren odaların başkanları da vatandaşlara mesajları vererek turiste karşı saygılı olunması çağrısında bulunuyorlar. Bazı başkanların mesajları şöyle:

CEMAL KAÇMAZ (Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı)

“Ülkemize ve ilçemize gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak, onların memnun bir şekilde ülkelerine dönmelerini sağlamak da bizim önceliklerimizden olmalıdır. Bugün dünya ülkeleri turizm pastasından daha çok nasıl pay alabilirimin hesaplarını yaparken birbirleri ile kıyasıya bir yarış içersindedirler. Alanya’mızın doğal güzellikleri, tarihi zenginliklerinin yanı sıra, medeniyetlerin yaşadığı bir kültür mozaiğini oluşturması, kalesi, kulesi, tersanesi, mağarası ayrı ayrı tarih hazinesidir. Bizlere düşen görev ise gelen misafirlerimize Türk konukseverliğini göstermek onlara saygılı olmak, onları rahatsız etmemektir. İş yerlerimizin önlerinden geçen turisti rahatsız etmemek, iş yerlerimizin hijyeni, ürünlerimizin fiyat etiketlerinin düzenli olması, hem müşterilerimizin memnuniyeti açısından, hem de işlerimizin artması açısından son derece önemlidir. Turizm bizim geleceğimizdir.”

SERDAR KÖSEOĞLU (Kuyumcular Odası Başkanı)

“Ülkemize gelen misafirlerimize her konuda yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Sattığımız malların kalitesine ve fiyatlarına dikkat etmeli, fahiş fiyatlara satmamalıyız. Memnun gönderdiğimiz her turistin ülkemizin ve ilçemizin olumlu yönde reklamını yapacağını unutmamalıyız. Turist ilçemizden memnun ayrılmazsa bir daha gelmeyeceğini ve başkalarını da etkileyeceğini, bu durumun da turizmimiz açısından çok kötü sonuçlar ortaya çıkaracağını bilmeliyiz.”

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ (Alanya Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı)

“Alanya esnafı olarak çekmiş olduğumuz sıkıntıların hepsine vakıfız. Çok büyük çabalarla büyütmeye ve geliştirmeye çalıştığımız turizm sektörü maalesef son yıllarda bize üstlendiklerimizi verememektedir. Şehir ve şehircilik anlayışıyla tüm Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütleri ellerinden geleni yapsalar da burada en büyük görev siz değerli esnaf kardeşlerime düşüyor. Sizlerin büyük çabalar göstererek yücelteceğiniz bu sektöre zarar verebilecek bir avuç fırsatçıya da izin vermeyin. Bu fırsatlar hem turizme, hem Alanya’mıza hem de direkt olarak siz esnaf kardeşlerime zarar vermekte; esnaflığın adını kirletmektedirler. Gelin içimizde çok azda olsa çürük elmaları ayıklayalım. Her turistin onlarca turist gönderen bir turist elçisi olacağının bilinciyle, Akdeniz insanının sıcaklığıyla bu sektörü desteleyelim.”

ALİ AKKAYA (Şoförler Odası Başkanı)

“İlçemize gelen turistler rahat hareket etmek ister. İstedikleri yerden alışveriş yapıp, istedikleri noktadan yemeklerini yesinler. Her geçen yıl bir önceki yılı arar olduğumuzu hatırlatarak, ‘Alanya hepimizin, turizmimize sahip çıkalım’ ve özellikle ilçe merkezimizde turizmden başka alternatifimizin olmadığını da hatırlatarak, “Turizm ana kaynağımız, kaynağımızı kirletmeyelim’ sloganıyla kampanyanıza katılıyoruz.”
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
DoDo

MesajTarih: Cum 25.04.2008 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türk Turistler Sevilmiyor

Avrupa'da Türk turistler kötü turistler sıralamasında 6'ncı oldu...

Avrupa'daki otellerde çalışan 15 bin personel arasında yapılan ankete göre, en iyi turistler çok cömert ve de çok nazik olan Japonlar, en kötüleri ise 'çok şikâyet eden' Fransızlar. Türkler 'kötü turistler' listesinde 6'ncı

Dünyanın internet üzerinden satış yapan en büyük seyahat şirketi Expedia, 'www.expedia.com' adresli internet sitesi aracılığıyla Avrupa'daki otellerde çalışan 15 bin personel arasında 'En iyi turist kim?' anketi yaptı; ankette birinci sırayı Japonlar aldı. Nazik ve düzenli oldukları için en iyi turist sıralamasında birinciliğe yerleşen Japonları, Amerikalılar ve İsviçreliler takip etti.

Rus İzvestiya gazetesinin yayımladığı ankette otel çalışanlarına 'en çok parayı kimlerin harcadığı, en cimri turistlerin kimler olduğu, en çok kimlerin gürültü yaptığı ve hangi turistlerin kötü giyindiği' gibi sorular soruldu.

Hemen hemen bütün kategorilerde en olumlu turist tipi olarak Japonlar gösterildi. Otel çalışanları Japonların çok ender şikâyet ettiğini, çok para harcadıklarını ve de güler yüzlü olduklarını anlattı. Değerlendirme sonucu 'en sorunlu' turistlerin ise Fransızlar olduğu ortaya çıktı.

Olumsuz turistler sıralamasında Hintliler ikinci, Çinliler üçüncü oldu, diğer sıraları ise Ruslar, İngilizler, Türkler ve Polonyalılar aldı. En kötü giyinen turistler kategorisinde ise Amerikalılar ilk, İngilizler ikinci sırada yer aldı. Otel personeli, Rusların bonkör olduğunu, ancak çok gürültü yaptığını ve zevksiz giyindiğini düşünüyor.

>>>wWw.FaceSmileden.org Alıntıdır<<<
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 25.04.2008 14:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu ne şimdi?

bu yaz trabzonda gene herzamanki gibi uzungölde tatilimi geçirdim. otel sahibi arkadaşım araplara oda vermeme kararı aldı. diğer otel sahipleriylede bir araya gelip araplara oda vermediler. sonrasında turizm bakanı devreye girdi ve ancak ondan sonra oda verdiler. adamlar oda vermemekde çok haklılar, pislik çıkartıp duruyolar. gecelik örneğin 100 dolar bırakıyolarsa bir okadarda zarar veriyolar.

gözümle bir olaya şahit olmuştum bundan 3 sene önce kadar. gene uzungöle gelen yahudiler eğlencenin ortasında ayağa kalkıp tabiri caizse ayin yaptılar. şok olduk, öldük bittik gibi...

ama görüyorumki ilk 6 da bu 2 halkın ismi yok oda ilginç. akıllarına araplarla israilliler gelmemiş. yada geldiysede bizim turistlerimiz daha pislikler.

sinirlenme güven sinirlenme.. heleki dişlerini hiç gıcırdatma evladım...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
piyanist

MesajTarih: Cum 25.04.2008 22:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DoDo'nun foruma aktardığı güzel bir deyiş var : "Bir köre kırmızıyı anlatamazsın..."

Ankara haritasında Nişantaşı semtini arayan kişiler, Nişantaşı'nı bulamaz.
Olaylara yanlış bir paradigmayla yaklaşıp sürekli yanlış yorumlarda bulunan insanların durumuna bir örnektir bu harita olayı...
Bu kişiler paradigmalar arasında geçiş yapamazlar.
Hatta, daha beteri de, çoğu tek bir paradigmaya saplanıp kalmışlardır. Maalesef onlar için İstanbul Haritası yoktur.
Bu yüzden de doğruyu bulmalarına imkân yoktur!

Yukarıdaki deyiş işte bunun için söylenmiştir.
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Prş 01.05.2008 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlık temizlenmiştir. Lütfen daha dikkatli ve duyarlı yorumlar yapalım.

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız