Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Metal
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Metal
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 98, 99, 100, 101  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sava

MesajTarih: Çrş 23.01.2008 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bravewordsde okudum diye hatırlıyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
KevinLomax
Doğu Yücel

MesajTarih: Pzr 27.01.2008 18:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cynic'in yeni şarkılarını graspop'ta dinleme şansını elde ettim. çok beğendim. youtube'da aratırsanız dinleyebilirsiniz. brutal vokal yok artık ve daha modern daha yoğun bi prog tarzı var grupta. merakla bekliyorum.

geçen senenin en iyi prog albümlerini ben de sıralamak istiyorum:

1- pain of salvation - scarsick
2- three - the end is begun
3- dream theater - systematic chaos
4- porcupine tree - fear of a blank planet
5- coheed and cambria - no world for tomorrow
6- deadsoul tribe - a lullaby for the devil
7- poverty's no crime - save my soul
8- kamelot - ghost opera
9- symphony x - paradise lost
10- dominici - trilogy part 2 (yılın en underrated albümü)

unuttuklarım olabilir...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sava

MesajTarih: Sal 29.01.2008 19:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Time Lost ne kadar güzel bir albüm, Mettle Man ne kadar güzel bir şarkı...
Albümü verdiği için enchant'a teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum Smile
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 29.01.2008 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beğendiysen ne mutlu. açıkçası wounded'ı seveceğinden emindim ama time lost ve blueprint hakkında fikir yürütememiştim. blueprint'ten de nighttime sky'ı beğendiğini hatırlıyorum. diğer şarkıları beğendin mi bilmiyorum ama değişik ambiyansları olan albümler onlar. time lost'un da soundu çiğdir onun için sana yakın gelebildiğini düşünüyorum. mettle man bir müzisyenlik gösterisi bence. birde o albümde new moon ve en uzun olarak interact şahanedir. davullar nefis, artı ben böyle zil kullanımı dinlememiştim mesela...Smile
sava

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 9:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Üç albümü çok dinledim. Favorilerim sırayla değişti. En başta Wounded'dı. Sonra Blueprint oldu. Şimdi ise Time Lost. Hepsini de çok beğendim. Ama Time Lost bir ayrı güzel geliyor bana şu anda Smile
Başa dön
gil_estel

MesajTarih: Prş 21.02.2008 3:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba arkadaşlar, normalde bu başlığa bu mesajı atmamam gerekiyor ama progressive sevenlerin kaçırmaması gerektiğini düşündüğüm bir gece olduğu için buraya yazıyorum.

23 Şubat Cumartesi,Çizmeli Kedi'de gerçekleşecek olan progressive gecesinde sahne alacağız. Konserler 20.00'den itibaren başlayacaktır ve giriş ücretsiz olacaktır.

Bu konser yeni vokalistlerimizle ve yeni ismimizle (Timesailor) verdiğimiz ilk konser olmasının yanısıra, Ankaralı progressive rock grubu Qi'nin de ilk konseri olma özelliğini taşıyor. Şimdiye kadar sessiz sedasız ama sağlam adımlarla çalışmalarını sürdüren Qi grubu, bu konser ile dinleyicileriyle tanışmış olacak.

Grupların kendi bestelerinin yanısıra, Dream Theater'dan Rush'a, Pain of Salvation'dan Symphony X'e kadar progressive müziğin öncü ve başarılı gruplarının eserlerine de yer vererek eşsiz bir progressive keyfi yaşatacakları geceye herkesi bekliyoruz.

enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 21.02.2008 4:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yolunuz açık olsun. progresif metal tayfası desteklemeli...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 24.02.2008 2:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

qi yeni olmasına rağmen çok derli toplu gözüktü bana. cover şarkılar başarılı yorumlandı. timesailor'ı ise çok merak ederek geldim ben konser mekanına, dinlemeyi özlemişim diyeyim de... birde gil_estel'e teşekkürler diyeyim kısacık bir sohbet için. Smile şimdi gelelim yorumlara...

timesailor'ı (ex-apoplexy) sanırım 4. izleyişimdi ve yine beğendiğimi söylemeliyim. eski şarkılarla açıldı program, dream theater'dan "forsaken"ı yorumladılar ve gayet başarılıydı. arada bir burak'ın önündeki mikrofondan ses gelmeyince geri vokaller duyulmaz oldu tabii. bu arada 7 bölümlük 30 dakikalık çalışmanın sadece bir bölümünü çalarak merak uyandıran bir grup görüntüsü çizdiler bence. çünkü eğer o çalışmanın açılışı öyleyse geriye kalan bölümler nasıldır diye düşünmeden edemiyorum. sanırım türkiye'de ilk defa bu kadar uzun epik bir şarkı yapan grup timesailor olacak. timesailor'ın ayrıca müzikal stilinin tamamen progresif standartlarda olduğunu düşünüyorum. bazı gruplar power metal öğelerini ön plana çıkarır bazıları da progresif öğeleri ama timesailor bunun ayarını iyi ayarlamış gibi gözüküyor. çünkü düz ritmler yok denecek kadar az. besteler gayet hoş. son bestelerden "sonbahar" da gayet iyi duyuldu kulağıma...

birde gelelim yeni vokalistlere... bulutay daha önce herhangi bir grupta söyledi mi bilmiyorum ama konserdeki performansı fena değildi. sanırım grup iki vokalistle devam edecek. bazı şarkılara bayan vokaller iyi gidiyor fakat bazen de tamamen erkek vokaller duymak istiyorsunuz. bu şarkının güçlülüğü, sertliği, hızlılığıyla doğru orantılıdır. bayan vokal damla'nın ses rengi müzikle uyum içinde fakat sesini biraz daha kontrol etmesi gerekiyor. onun dışında pek bir sorun yok. gayet iyi bir vokal. bulutay ise iyi bir prog vokal olabilir ilerde. sesini daha da güçlendirebilirse hiçbir sorun yok. benim şimdilik gözlemlediklerim bu kadar. albümü merakla bekliyorum ve o 30 dakikalık çalışmayı duymak istiyorum diyeyim. başarılar.Smile
gil_estel

MesajTarih: Pts 25.02.2008 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sağolasın enchant, yine üşenmemiş detaylı bir kritik yapmışsın.

qi ilk konser için gerçekten de çok çok iyiydi, çok yakın bir zamanda da demo albüm kaydına girecekler.

Biz de şu sıralar Sonbahar'ın kaydını yapıyoruz, kayıt bitince de sizlerle paylaşmak niyetindeyiz. Ama 30 dakikalık şarkımız için albümü beklemeniz gerekecek maalesef.

11 martta saat 14.00te ODTU Rock Şenlikleri'nde sahne alacağız, orda görüşmek üzere...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 13.03.2008 2:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Z i F i R - TWISTED MIND Zifir Ankara'lı bir senfonik rock-metal grubudur.

1993 yılında üniversitede aynı bölümde okumaya başlayan Mehmet Pozam (1972) ve Barış Altıntaş (1975) hem uzun bir öğrenim(!) hem de uzun bir müzikal yolculuğa çıktılar.

Yıllarca arada sırada evde takılan Mehmet ve Barış birlikte güzel tınılar yarattıklarına ikna olmaya başlayınca 2004 yılından itibaren düzenli olarak şarkı yazmaya, yazılmış şarkıların düzenlemelerini yapmaya başladılar.

Nihayetinde bir arkadaşları yardımıyla 2006 Ocak ayında evde ilk dönem çalışmalarından bazılarını kayıt ettiler. Bu kariyerlerinde çok önemli bir kilometre taşı sayılabilecek nitelikteydi. Gerek kayıt kalitesi gerekse de kayıt şartları nedeniyle istedikleri tatmine ulaşamadılar ancak; müziklerini ortaya koyabilmek adına kendi prodüktörlüklerini yapma fikri daha da önem kazandı.

Bu motivasyonla 2006 Eylül ayında 4 şarkıdan oluşan çalışmalarını tamamen evde kendi sağlayabildikleri minimal şartlarda kayıt ettiler. Tek amaçları kafalarının içinde çalan müziği başkalarına duyurabilmekti.

Kayıtlar sırasında Fatih Zorcan (1970) (Mehmet’in eski grubu Frustration’da beraber müzik yaptıkları bassçı arkadaşı) gruba katıldı. Fatih’in ardından kayıtların son aşamasında Görkem Bağcı (1979-vokal) ve Sinem Mengüç (1979-geri vokal) projeye dahil olarak oldukça önemli bir katkı sağladılar.

Değişik müzikal beğenilerin tek bir çatı altında ancak; kendi müzikal kimliklerinden bir şey kaybetmeden çalınmasını amaçladıkları 2006 tarihli demo-albümleri ayrıca; tek bir konuyu işleyen bir albümdür. Hali hazırda ön prodüksyon çalışmaları yapılan çalışmalarının kısa filmi Hande Yögen (1982) tarafından yönetilmekte ve tiyatro sanatçısı Murat Çidamlı (1971) oynamaktadır.

Grup; klasik müzik, 1970’lerin progressive rock’ı ve günümüz heavy metalinden oldukça etkilenmişlerdir. Yaptıkları müziği ise fusion, flamenko, klasik müzik ve progressive rock elementlerinden her birinin ayırt edilebildiği “senfonik rock” olarak tanımlamaktadırlar.

Müzikleri karmaşıklıktan uzak durmaya çalışan “yalın” melodilerin örüldüğü çok bölümlü katmanlar üzerine kuruludur. Genelde “içgüdüsel” çıkan müziğin üzerinde düşünülerek-ancak formüle edilmeden kurulan melodik alt yapı üzerine akan diğer melodiler olarak tanımlamak yanlış olmaz.

www.zifir.info

takip edin.Smile
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 14.03.2008 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

son günlerde çoğu kişi death metal dinlediğinden veya başka gruplara kaydığından pek rağbet görmüyor bu başlık. gençler de dinlemiyor pek. dinleseler yazarlardı birşeyler ama bizden bekliyorlar sanırım. beklemeyin, yazın.Smile yoksa çok beklersiniz.
Daishuman

MesajTarih: Çrş 19.03.2008 2:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ele avuca sığmayan grup The Pineapple Thief mayısta yeni albümle geliyor efendim.Henüz geçen sene bir albüm yayınlamalarına rağmen ara vermeden bir albüm söylentisi dolaşmaya başladı ve en sonunda sitelerinde resmi açıklama yapıldı.
The Pineapple Thief-Tightly Unwound Mayısın 19unda yayınlanıyor.Şu siteden daha fazla bilgi almak ve albümden çıkacak ilk singleyi dinlemek mümkün.
http://www.kscopemusic.com/thepineapplethief/

Yine bildiğimiz Pineapple tarzında olacak gibi albüm.Bundan önceki albüm olan What We Have Sown'la Porcupine Tree'ye göz kırpmışlardı.Bu albümde gelişimlerinin ne yönde olduğunu görmek için sabırsızlanıyorum..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 19.03.2008 2:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manyaklar mı bunlar?
Dakika başı albüm,ben daha What We Have Sown'u çözemedim. Very Happy
songlessbird

MesajTarih: Çrş 19.03.2008 9:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Voyager ( Avustralya ) - Univers bu albümü dinleyin derim. Tam progressive sayılmayabilir daha çok klavye destekli melodik heavy gibi light Evergrey diyeyim ama çok güzel easy listening şarkıları var Sober gibi.
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Çrş 19.03.2008 19:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Manyaklar mı bunlar?
Dakika başı albüm,ben daha What We Have Sown'u çözemedim. Very Happy

Bruce Soord üretgenliğinin zirvesinde sanırım..Henüz sene bile geçmeden yeni albüm fazlasıyla heyecanlandırdı beni.Gerçi bunun dezavantajları da var aceleye getirmek gibi.Ama daha önceki albümler arasında da çok fark yok bu grubun ve hepsi ayrı güzel.Bu albümde de bunu beklemek yanlış olmaz
KevinLomax
Doğu Yücel

MesajTarih: Sal 01.04.2008 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

three derim başka bi şi demem. coheed and cambria tarzında ama bence onlardan bile daha iyiler. progressive nation turnesinde dream theater, opeth ve between buried and me ile çalıyorlar şu ara. son albümleri "the end is begun" ve bir önceki "wake pig"i şiddetle ve vahşetle öneririm. özellikle joey eppard gitaristçiler için yenibi ufuk sayılabilir. gruba bu ay headbang'de de yer verdik.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Kount

MesajTarih: Sal 01.04.2008 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Üzgünüm, gerçekten üzgünüm, fakat Red Sparowes ve Russian Circles diyeceğim. Tamam, albümlerini dinleyebildiğim iddiasında değilim, fakat elime geçen şarkılarını dinledim ve ömr-ü hayatımda bu kadar ''kafa ayarı'' çeken kimse olmadı diyebilirim sanırım; bilhassa Red Sparowes, resmen rahatlıkla kafa ayarı için yaratılmış sanki - sıvı bir ses duvarını zorlayıp içine giriyorsunuz, ve sonra, o yoğun sıvı sizi ezerken, süzülüyorsunuz, huşu ve hüzün içerisinde; bir nev-i hipomanik depresyon.

Hatta, madem karşılaştırmayı aldım, Devin Townsend'in daha katı ve insanı sıkıştırıp kahkahalar içerisinde ezilmeyi kabul etmesini sağlayan ''ses duvarı'' stiline benzer diyebilirim; fakat, misal (mazur görün, bulabildiğim tek albümü Accelerated Evolution idi) Depthcharge'dakinden çok, Deadhead'deki tip bir ses duvarı.

Şimdi... yoğun, polimelodik ve insanın yakasına yapışıp katiyen bırakmayan bir müzikal 'nazik saldırı'yı alın, üzerine, benzetmelerden gitmemi mazur görün, PoS'un ''melankoli denizi''ni ekleyin, vokal denilen kavramdan tamamen kurtulun ve bir kişinin söylemesi yerine enstrümanların adeta arya söylediğini yani 'konuştuğunu' düşünün, bilindik enstrümanlardan çıkan inanılmaz uyum ve melodilere kapılıp sekiz küsür dakikanın nasıl geçtiğini anlamadığınızı ve aslında o sekiz küsür dakika boyunca nerede olduğunuzu unuttuğunuzu düşünün, ve karşınızda, Red Sparowes.

(NOT: Gözlemler, tamamen subjektiftir.)
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 02.04.2008 12:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forum duraklama dönemine bir numaradan giriş yaptı,buralarda zaten durgunken iyice sustu.

Taze bir albüm haberi verelim bari,okuyan olur herhalde...

Kount,Russian Circles ve Red Sparowes cidden ilginç gruplar,bende bir-iki güne birşeyler karalarım onlar hakkında...
Kount

MesajTarih: Çrş 02.04.2008 17:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Az önceki Pineapple Thief muhabbetinin üstüne, gayet yerinde oldu sevgili kingofloss__, üretkenlikte sınır tanımamaya uğraşan Zero Hour'un bu albümünü merak ediyorum açıkçası... Resmen 'yanan' Specs of Pictures Burnt Beyond'dan sonra, ismine yaraşır bir albüm beklemekteyim; boş çıkmıyor adamlardan, ne diyeyim?
sava

MesajTarih: Cum 04.04.2008 16:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Zero Hour'un sample'ını dinledim. Çok fena bir albüm geliyor yine galiba Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 98, 99, 100, 101  Sonraki
99. sayfa (Toplam 101 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız