Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Kurtalan Ekspres
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Kurtalan Ekspres
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Türk Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BassMaster

MesajTarih: Pzr 12.10.2003 2:43    Mesaj konusu: Kurtalan Ekspres Alıntıyla Cevap Ver

Rahmetlinin Barış Manço olmasında büyük yarar sağlayanlardandır fikrimce. Gülpembe gibi şaheserin sahibi Ahmet Güvenç'in bulunduğu gruptur.
.
İzmire Alsancak spor salonuna gelmişlerdi Cem Karaca ile. Gerçi o zaman Cem Karaca değildi sahnedeki.(Benim ve konseri dinleyen büyük çoğunluğun fikri.) Kendini verememiş olsa gerek konsere. Benim fikrim organizasyonu gerçekleştiren şirket yüzünden. Neyse. Cem Karacalardan sonra Barış Mançolara geçildi. İşte o an yıllardır kasetten CD den dinlediğim Gülpembeyi, dağlar dağları, dönenceyi , canlı olarak dinledim. Tutamadım kendimi. Deli gibi yaşlar akıyordu gözlerimden. Kameraman felan baya çekti beni. Kurtalanın klavyeciside bakıyordu bana. Hayatımın en güzel gecelerinden biriydi.
.
Konser öncesi Kurtalan Ekspres salona geldiğinde herkes onlara koşuyordu. Koşanların çoğunun parmakları Barış vari yüzüklerle dolu idi. Meğer ne kadar çok fanatiği varmış rahmetlinin.
.
Konu Kurtalan Ekspres'ten koptu galiba.
Bas: Ahmet Güvenc
Gitar: Bahadir Akkuzu
Piano: Elif Turhan
Davul: Cihangir Akkuzu
Kemence ve Vokal: Özlem Yüksel
Vokal: Burcu Güden
Tuslu Calgilar: Eser Taskiran ve Ufuk Yildirim
Vurmali Calgilar: Hüseyin Cebeci
Ahmet Güvenç'e hayranım. Bir insan evladı gülpembe gibi bir şeyi nasıl yapar ya.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BarisManco

MesajTarih: Pzr 22.02.2004 14:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla dostum sana katılmamak elde değil.

Kurtalan Ekspres.
Gülpembenin bestecisi Ahmet Güvenç
Dönence'nin bestecisi-Bahadır Akkuzu
Turk rock müziğine verilen 30 dan fazla yil...

Çok yakinen tanıdıgım ve bazı organizasyonlarimizda da sahne alan Barış Manço'nun bize emaneti olarakda hissettiğimiz Kurtalan Ekspres gerçekten çok ender bir grup...

Kendilerini çok seviyorum...Ne zaman kendilerini canlı performansla dinlesem bende gözyaşlarima hakim olamam.
FY

MesajTarih: Sal 24.02.2004 19:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Off offf...

Bir ilahtı Barış Manço... Ve Tabi ki hala bir ilah Kurtalan Ekspres...
micrope
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 02.03.2004 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya abi doğruda bence barış mnço nun ardından onu taşıyamıyolar yani onun yerini tutamaz ama onun yokluğunu biraz olsa unuttururlar diye beliyodum ama olmadı

Şebnem Ferah
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
BarisManco

MesajTarih: Sal 18.05.2004 14:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dostlar;

19 Mayıs 2004 saat 21:30'da Babylon2da Kurtalan Ekspres canlı performansları ile sahne alacaklar .

Bilginize
siddhartha

MesajTarih: Sal 18.05.2004 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Buyuk grup ama albumlerinin duzenlemelerini klavyeci Eser Taskiran'a yaptirarak mahvetmisler sarkilari.
Zaten Taskiran, Mancoloji"nin duzenlemelerinde de sarkilarin canina okumustu.
Sadece klavyesini calsin,baska islere karismasin bence.
Başa dön
zapcho

MesajTarih: Çrş 28.07.2004 2:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kurtalan Ekspres 80"lerin sonunda oldu bence..
caner bora, celal guven, Kilic Dani$man, Ohannes Kemer, Jean Jaques Faliase, Serdar Erturk, Ahmet Guvenc, Bahadir Akkuzu, Serdar Akatlar, bunlarin hepsi KURTALAN EKSPRES
ama Esermi$, Elifmi$, o can sikici davulcu Bahadirin karde$i, bunlar kurtalan ekspres degil, zaten studyo albumlerde de calmami$lar, kurtalan eskspres 80"lerin sonunda oldu dostlar....
Başa dön
smyrna1925

MesajTarih: Prş 29.07.2004 23:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kurtalan Ekspres diyince iki şey gelir aklıma.Biri Barış Manço Diğeri Mor Elbisen...Dinlenmesi gereken çok güzel bi şarkıdır mor elbisen...
BarisManco

MesajTarih: Pts 18.10.2004 13:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar istedimki biraz da Kurtalan Exp. ile ilgili görüşlerimizi paylaşalım...

Kurtalan Ekspres: 1972 yılında kurulan grup sadece Barış Manço ile çalıştı...Grup genellikle hep lıve performans grubu olmuştur.Tek albümleri ilk kurtalan ekspres tren nosundan esinlenerek ismi alınan "3552" dir.

Grupta bugune kadar;

Basscilar-Ahmet Guvenc,Ozkan Ugur,Mithat Danisan,Mumtaz Solmaz

Gitarcilar-Bahadir Akkuzu,Fehiman Ugurdemir,Gur Akad,Mustafa Kos,Jonathan Glemser,Ohannes Kemer,Nurhan Ozcan,Numan Gunay,Fuat Guner,Samim Boztas

Klavyeciler-Omur Gidel,Kilic Danisman,J.J.Falaise,Nejat Tekdal,Yalcin Gurbuz,Eser Taskiran,Ufuk Yildirim,Elif Turhan

Davulcular-Caner Bora,Memo Alpergin,Sefa Ulastir,Huseyin Cebeci,Cihangir Akkuzu,Nur Moray

Flut,sax-Serdar Erturk,Serdar Akatlar,Oktay Aldogan,Serdar Kalafatoglu,Erdinc Avci

Perkusyoncular-Celal Guven,Memo Alpergin,Huseyin Cebeci

Vokaller-Ozlem Yuksek,Burcu Yildirim,Sabriye Kara,Yesim Vatan

gibi pek çok isim çalıştı...

Son olarak grup Ahmet Güvenç,Bahadır Akkuzu,Cihangir Akkuzu,Eser Taşkıran ile yoluna devam ediyor...

Türkiye'deki ilk gruplar arasında olan canlı lıve performans olarak bir çok ödül almış Barış Manço'nun mirası niteliğindeki tek grup...

Evet buyrun düşüncelerinizi aktarmaya....
GORGOROTH666

MesajTarih: Prş 21.10.2004 13:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uzun sakallı zayıf abimizi nasıl unuturum yaa canlarım benim hepsi birbirinden iyi barış manço ayrılmaz tek grubu kurtalan express Crying or Very sad
uyuskechy

MesajTarih: Pzr 20.02.2005 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mor Elbisen şarkısını net'te bulamıyorum Sizde varsa bana yolliyabilirmisiniz rica etsem..Question
Başa dön
yabanci86

MesajTarih: Pzr 20.02.2005 23:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya ben albümlerini bulamıyorum nası lbulacağımı da bilmiyorum..
Başa dön
BarisManco

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 13:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Büyük müzik marketlerde bulunmakta.Kurtalan Ekspres 3552
spinyivy

MesajTarih: Cmt 16.04.2005 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

asrın da bir ara solistlik yapmıstı, onu da es gecmis olmayalım.
bahadır akkuzu ve gur akad birlikte caldıgı zamanlar da muhtesemdi gercekten. ikisi de cok cok sevdigim muzisyenler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
spiderrock

MesajTarih: Cmt 30.04.2005 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tam anlamıyla dağıldılar mı?bilen varsa sölesin...
Başa dön
luNa

MesajTarih: Prş 20.10.2005 10:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kurtalan Ekspres dağılmadı ama o albümden sonra ve Cem Karaca dan sonra artık pek bi şey yapabilceklerini sanmıyorum.Çünkü kendilerini yenilemeleri gerekiyor bence.Barış Manço ve Cem Karaca dan tek başına varolabilmeli bu grup... Crying or Very sad
Başa dön
BarisManco

MesajTarih: Prş 16.03.2006 13:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Barış Manço'nun yarım asırlık yol arkadaşları efsane grup KURTALAN EKSPRES
18 Mart 2006 Cumartesi Saat 22:00'da Taksim Stüdyo Lıve'da sahne alacak...

Canlı performanslarını sergileyecekleri geceye Yönetim Kurulumuzda katılacaktır.

Konser biletlerini www.biletix.com adresinden temin edebilirsiniz...

Bu güzel gecede KURTALAN EKSPRES'i yanlız bırakmayıp ,yanlarında olalım ki hala yüreğimizde olduklarını daha iyi hissedebilsinler..
luNa

MesajTarih: Cum 17.03.2006 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Duyduğum kdrıyla Kurtalan gruba klavyeye Ufuk Yıldırım ı solist olarak da bayan bi solisti dahil etmiş.Yeni Kurtalan ı görelim bakalım çok merak ettim doğrusu...
Başa dön
erkinist

MesajTarih: Pts 27.03.2006 15:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

grubu merak edenler 8 nisan cumartesi akşamı ankara saklıkentte olacak büyük ihtimalle...

saat 20:30'dan itibaren kurtalan ekspres, moğollar ve erkin koray konseri gerçekleşecek.

ilgilenenlere. Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
BarisManco

MesajTarih: Pts 27.03.2006 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet 8 Nisan'da saklıkentteyiz.Tüm Barış ve rock severleri bekliyoruz.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Türk Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız