| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Faeriun

|
Tarih: Çrş 29.09.2004 22:47 Mesaj konusu: metal müzik türleri |
|
|
Allah aşkına birisi bana açıklayabilir mi tam olarak şu müzik türlerini?
Müzik türleri derken başta Metal müzik olmak üzere, nedir abi black metal ile death metal'in farkı? trash, nu, heavy, doom, ne olur bunları açıklayın, kimse kesin bir cevap veremedi bana.....
Şimdiden teşekkürler.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
funkyduck Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 29.09.2004 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
Abi kesin bi cevabı yok..Höt metal falan bunlar kafa bulandırıyor..Müziği türe ayırmak niye?
Salla bence hoca! _________________ things we said on a rainy day |
|
| Başa dön |
|
 |
Anselmo

Kayıt: May 24, 2004 Mesajlar: 366 Nerden: Sarıyer/İstanbul
|
Tarih: Çrş 29.09.2004 23:50 Mesaj konusu: |
|
|
Türleri kimse açıklayamaz.Her türden en az 5 tane grup dinleyeceksin ki farklarını anlayasın.Şu ana kadar ne bana kimse açıklayabilmişti,ne ben kimseye açıklayabilirim.Ancak belki gitarda riff gösterebilirsin aha bu black riffi,aha bu death riffi diye.Yoksa dinlemen gerekli.
Aslında türlere ayırmak ne kadar gereksiz gelse de,bazen tavsiye almada falan çok yardımcı olduğu da bir gerçek diye düşünüyorum. _________________ The trend is dead!
www.rockinside.com |
|
| Başa dön |
|
 |
umuT777

|
Tarih: Prş 30.09.2004 1:15 Mesaj konusu: |
|
|
abi tür ayrımında vokaller falanda etkili oluyo. mesela senfonik metal diye bi tür var. adından belli işte aşağı yukarı ne olduğu opera vokal falan. doom zaten kendini ayıran bi tür. sözleri olsun, duruş olsun. black metalin kayıtları kötü olur. scream vokal olur. death metalde vokal brutaldir genelde. şahsen ben death metal sevmem de melodik death'e biterim. bkz. in flames. delidir. aslında genel anlamda ben anlamıyorum neden bu kadar tür ayrımı. yani emvayi çeşit tür var. 3-5 olsa tamamda 10un üstünde tür var ya. nu metal dediğin hadise. piyasalaşmış rock olarak açıklanabilir. çok başarılı temsilcilerinin yanında poptan bozma temsilcileride vardır. riffleri yumuşaktır, melodik havası vardır. genelde bol miktarda efekt kullanılır. birçok tür aslında kendini ayırt edici öğelere sahipte o kadar içlerine girmek anlamsız geliyo bana. kulağana güzel geliyosa dinle. ben genelde belli grupları dinlerim onları benimserim. tavsiyemdir türlere takılma gruplara takıl... _________________ quid ad aeternum ?
www.siyah8.com (Nu Metal/Alt. Metal)
www.um-t.com (Personel Web Page) |
|
| Başa dön |
|
 |
Alittlelove Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Sep 02, 2004 Mesajlar: 104 Nerden: Herhangi bir yerden
|
Tarih: Prş 30.09.2004 1:58 Mesaj konusu: |
|
|
Bir de HANZO metal var. _________________ Vayyyy benim tahta kalbim cigaramı bassam izi bile kalmaz.
Hamamcının kralıyımdır...
DePReM GitaR ==> DEPREM |
|
| Başa dön |
|
 |
DaveMustaine_64 "MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

Kayıt: Dec 24, 2003 Mesajlar: 4245 Nerden: Sınıf 64 / Ankara
|
Tarih: Prş 30.09.2004 9:55 Mesaj konusu: |
|
|
Bence çok fazla grup olduğu için tür ayrımı yapılıyor. Yani her grupla ilgili bilgi edinemeyebilirsiniz, ama dinlemeden önce en azından ne tür yaptığını öğrenip biraz fikir edinebilirsiniz. Türlere takılmak bence de yanlış, ben kaliteli bulduğum her metal grubunu dinlerim ama açıkçası belirli türlere de daha fazla ağırlık veririm.
Türleri etkileyen bir çok unsur var, son dönemde benim şikayetçi olduğum bu unsurların tümünün aynı türün gruplar için geçerli olması. Yani sözlerden tutun, vokall tarzına gitar rifflerine, davulun genel yapısına kadar. Mesela power metal, özellikle avrupada tek düze twin pedallı davullar, Geoff Tate taklidi vokaller, fantastik sözler, power chordlardan oluşan basit riffler ve Malmsteen özentisi sololar var. Bu Avrupa'da son dönem powerını açıklıyor bence... Niye bütün özellikler aynı anlamıyorum. Ama tabii ki bunun istisnaları da vardır.
Tür kavramının bir zararı budur bence, yani grupları biraz da olsa sıradanlaştırıyor...
Ama yukarıda da dediğim gibi bence türleri öğrenmek bilmek önemlidir, bol grup dinlemeye çalış, belirli bir süre sonra kendin ayırım yaparsın. Kendi içinde çok değişken bir müzik türü olduğu için metal müzik, kendi zevkini oluşturmana yardımcı olucaktır  _________________ Sınıf 64 / Magick / Dementia - Berkay
Floyd-rose hakkında her şey: http://turkrock.com/ftopic45104.html
www.myspace.com/dementiatr |
|
| Başa dön |
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Prş 30.09.2004 13:49 Mesaj konusu: |
|
|
Fazla türlerle uğraşmanın alemi yok. Bazı gruplar biliyorum ki sırf daha orjinal dursun, albümleri daha çok satsın diye bi dolu zırvalarla yurdum metalcisinin aklını karıştırıyorlar. Ayıp! Aşağıdaki bağlantıya bakıverin olay orada çok güzel incelenmiş:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=atmosferik+yarrak+metal |
|
| Başa dön |
|
 |
Faeriun

|
Tarih: Prş 30.09.2004 15:30 Mesaj konusu: |
|
|
Hmm... Arkadaşlar hepinize ayrıca teşekkürler vaktinizi ayırıp yazdığınız için bu arada.
Konu hakkında, en azından mutlu oldum, çünkü görüyorum ki bu gruplandırma işlemi hem pratik değil hem de biraz gereksiz.
Tekrar teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
OzElaziz

|
Tarih: Prş 30.09.2004 22:26 Mesaj konusu: |
|
|
| there are two kinds of metal: bull shit and bull shit |
|
| Başa dön |
|
 |
Anselmo

Kayıt: May 24, 2004 Mesajlar: 366 Nerden: Sarıyer/İstanbul
|
Tarih: Prş 30.09.2004 22:32 Mesaj konusu: |
|
|
| OzElaziz demiş ki: | | there are two kinds of metal: bull shit and bull shit |
O laf daha farklıydı sanki...?  |
|
| Başa dön |
|
 |
Darkseed

Kayıt: Jul 27, 2004 Mesajlar: 1299 Nerden: Middle Earth.. (Gandalf the White) - "Iron Maiden Fan"
|
Tarih: Cum 01.10.2004 9:24 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaş kıt aklınca laf sokucak.. _________________ Everyone I Love is Dead..
Iron Maiden's gonna get you, no matter how far..! |
|
| Başa dön |
|
 |
madden_da_third

|
Tarih: Cum 01.10.2004 23:46 Mesaj konusu: |
|
|
| Anselmo demiş ki: | | OzElaziz demiş ki: | | there are two kinds of metal: bull shit and bull shit |
O laf daha farklıydı sanki...?  | bkz: berkayın imzası desem?? _________________ The Fish --> Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

Kayıt: Mar 08, 2004 Mesajlar: 3123 Nerden: izmir'in dağlarında çiçekler açar
|
Tarih: Sal 05.10.2004 17:14 Mesaj konusu: |
|
|
| ya boşverin tarz ı falan biryerde sen millete şu şu tarzdır bu bu tarzdır diye hava atarken değil ben bunu bunu dinliyorum derken milletin gözüne girersin(bu lafımdan yanlış anlamayın birilerine hava atmak için müzik dinlemeyin) |
|
| Başa dön |
|
 |
Faeriun

|
Tarih: Sal 05.10.2004 17:34 Mesaj konusu: |
|
|
| hava atmak nerden çıktı şimdi? |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

Kayıt: Mar 08, 2004 Mesajlar: 3123 Nerden: izmir'in dağlarında çiçekler açar
|
Tarih: Sal 05.10.2004 17:36 Mesaj konusu: |
|
|
ee benim yazımı okumamışsınki sadece hava atmak kelimesini okumuşun  |
|
| Başa dön |
|
 |
Lathspell

|
Tarih: Sal 05.10.2004 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
bende yeni yeni bazılarını ayırıyorum ama adamlar her gıygıya yeni bi tarz ismi takıolar.Saysan sayamazsın inan _________________ İmza koymuycam buraya bakarsın taklit falan ederler başımız belaya girer:))) |
|
| Başa dön |
|
 |
blackit

|
Tarih: Çrş 06.10.2004 18:06 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar şuraya bir bakın http://www.turkrock.com/ftopic10231.html hangisi daha önce açıldı bilmiyorum ama ben bir konuya benzer başka bir başlık açınca hemen siliniyorda ondan dedim.isterseniz oraya yazın cvplarınızı _________________ "ağlamayı sevmem ben,kendimi hiç üzmem,şarkılarla mutluluğu yaşarım ben" |
|
| Başa dön |
|
 |
SharKY01

|
Tarih: Çrş 06.10.2004 21:10 Mesaj konusu: |
|
|
abıenıyı turu bana gore nu_metal _________________ sayılı dostlarım varama bana yeterler...düşmanım ateşse dostlarım ateşten beter |
|
| Başa dön |
|
 |
blackit

|
Tarih: Cum 08.10.2004 17:50 Mesaj konusu: |
|
|
Şuanda çok yaygın bir şekilde dinlenen metalin bir alt türümüdür ona bile karar veremedim(arada kalmışlar diyorum onlara) hardcore diye bir tarz var ve ben bu tarzdan nefret ediyorum.tabikide tercih meselesi ama adamlar hiphop'cımı metalcimi,rock'cımı hiçbişey anlamadım.bence çok saçma ve gereksiz bir tarz ama ne yazıkki ve neyazıkki en sevilen tarzlar arsında günümüzde.Neden bu böyle hala anlamış değilim doğrusu.Önceden böyle birşey yoktu belkide rock'ın doğduğu tarihlerde metal diye birşey yoktu.hepsi zamanla gelişti.thrash,black,death,gothic,senfonik,...vb.belkide ilk bu tarzlar çıktığındada eskiler bunlara karşı çıkmışlardı,kızmışlardı.ama metalin asıl kökleri bunlar bence.nu-metal falan filan hepsi hikaye.müzik namına bişey yapmıyor adamlar yahu.tekrar sölüyorum ben bu nu-metal tarzına ileri derecede karşıyım.umarım bu ve bunun benzeri tarzlar daha fazla türemez.peki ya neden bunları dinlerler anlamamki... _________________ "ağlamayı sevmem ben,kendimi hiç üzmem,şarkılarla mutluluğu yaşarım ben" |
|
| Başa dön |
|
 |
rainbow

|
Tarih: Cum 08.10.2004 22:44 Mesaj konusu: |
|
|
Benim bildiğim hardcore, punk'tan türemiş bir türdür. Daha da gerilere gidilirse olayın kökünde Motorhead'in olduğunu okumuştum bir yerlerde. Yamuluyorsam Jawbreaker'dan bir kez daha bizi düzeltmesini rica edeceğim
Ayrıca gereksiz tarz diye bir şey yoktur. Beğenilen tarz vardır, beğenilmeyen tarz vardır ve bu beğeniler de kişiden kişiye değişir. Dolayısıyla biz sevdiğimiz grupları neden dinliyorsak, sevmediğimiz grupları da insanlar o sebeple dinler. |
|
| Başa dön |
|
 |
|