Projelerine kendini kesin bir şekilde adaması sonuç getirdi, ona bir Grammy kazandırdı (Cliffs Of Dover - Ah Via Musicom albümü). Bu çabası aynı zamanda Johnson'a 3 enstrümanda Top 10'a girme onurunu kazandırdı. Bu sene Austin'de :Austin Müzisyen ödülü, en iyi elektrik gitarist ve en iyi akustik gitarist ödülünü aldı.
Johnson'ın müziğe yolculuğu erken başladı. Ailesi, müziğe karşı duyarlı bir ilgi besliyordu.
"Babam biraz şarkı söylerdi, annem de piyano çalardı. Müziği çok severlerdi, beraber konserlere giderdik ve albümleri dinlerdik. Sanırım piyanoya 5 yaşında başladım. Hep müziğin etrafındaydım." diyor Johnson.
Gitara 11 yaşında başladı, ilk grubuna 16 yaşında girdi. Liseyi bitirince, müzik okullarına bakmaya başladı ve koleje atandı.
"19 yaşındayken Electromagnet adındakki jazz-rock-fusion grubuna katılmaya karar vermiştim. Müzik yolunda gitmek istediğimi ve bunun üstünde çalışmak istediğimi fark ettim. Kendimi çalıştırıcaktım ve çalabiliceğim heryerde çalıcaktım."
Johnson bir müzik dükkanında gitar satmaya ve bir süre sonra gitar dersleri vermeye başladı. Kendini yeteneğiyle desteklemek konusunda şanslıydı ve Cat Stevens, Carole King ve Christopher Cross gibi isimlerle sezonluk çalışmalar yaptı (Ve diğer bir sürü isimle). Şimdi ise bir bestevi, vokalist, gitarist, klavyeci ve kendi albümlerinin prodüktörü.
Bestelerine önce piyano, gitar ya da bass ile başlıyor. Genelde müzikle başlıyor, sonra melodiyi ekliyor ve sonrada isterse sözleri ekliyor.
"Sanırım daha fazla göz açıcı ya da ilham veren konulara yöneliyorum çünkü yarar sağlayabilme fırsatından keyif alıyorum, tabi eğer bence, faydası olabiliyorsa."
Kendisi çoktan yeni albümü için çalışmaya başladı, "jam"'ler dolu solo akustik bir çalışma, ve yazın çıkması planlanan bir ders DVD'sini yeni bitirdi. Diğer planları ise tura çıkmak, su kayağı yapmak ve sahilde keyif yapmak .
"İnsanların müziği yeni yollarla hissedebilmesi için uğraşıyorum." diyor Johnson ve ekliyor: "Ve bunu hızlandırmaya çalışıyorum. İnanın ya da inanmayın, bu dünyanın sekizinci harikası."
Kaynak: http://u.presstelegram.com/Stories/0,1413,218%7E34073%7E2927877,00.html
|